Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που επιτέθηκαν μέχρι θανάτου στην 50χρονη, στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ο 37χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.
Η δίωξη που του απαγγέλθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, πράξη για την οποία καλείται να απολογηθεί σε ανακριτή και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα συγκεκριμένα, τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.
Ο ίδιος φέρεται να εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο της γυναίκας. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι τα σκυλιά δεν είχαν επιθετική συμπεριφορά και πως άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο ίδιος. Κατά πληροφορίες, ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται ως μη πειστικός από την εισαγγελική Αρχή, καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρόνο.
«Είχα τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού μου, που είναι περιφραγμένη. Η περίφραξη είναι δύο μέτρα, τα σκυλιά ήταν φύλακες του σπιτιού μου και ήταν ασφαλή» ανέφερε, διά του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα.
Στο μεταξύ, η σορός της 50χρονης, μητέρας δύο παιδιών, αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ τα ζώα μεταφέρθηκαν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπου θα υποβληθούν σε εξετάσεις.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ- ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος