Θεσσαλονίκη: Και για άλλο θάνατο που προκλήθηκε από παρόμοια επέμβαση είχε καταδικαστεί ο γιατρός της 14χρονης από την Επανωμή

Array
Σε φυλάκιση 3 ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε πριν από εννέα χρόνια ο ίδιος γιατρός, ο οποίος χειρούργησε την 14χρονη από την Επανωμή Θεσσαλονίκης που έχασε τη ζωή της, μετά τις επιπλοκές στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. Ο γιατρός είχε καταδικαστεί για τον θάνατο γυναίκας, 41 χρόνων, την οποία υπέβαλε σε παρόμοια χειρουργική επέμβαση.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, εκδόθηκε το 2012, επτά χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας. Η απόφαση κατέστη αμετάκλητη, αφού απορρίφτηκε η αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Από αμέλειά τους οι κατηγορούμενοι, δηλαδή από έλλειψη προσοχής, την οποία όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να καταβάλουν δεν προέβλεψαν το αξιόποινο αποτέλεσμα των πράξεών τους και επέφεραν τον θάνατο της ασθενούς.

Εντύπωση προξενεί, εάν έχουν ληφθεί μέτρα εναντίον του συγκεκριμένου γιατρού, καθώς αντιμετωπίζει αμετάκλητη δικαστική απόφαση για ιατρικό λάθος.

Ο ίδιος γιατρός έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη και για τον θάνατο 24χρονου από την Καβάλα το 2017. Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, μία γυναίκα, εξήντα ενός ετών σήμερα, έπεσε θύμα του ίδιου γιατρού τον Νοέμβριο του 2018. Η γυναίκα υπεβλήθη σε επέμβαση βαριατρικής και έμεινε ανάπηρη κατά 80%.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της 14χρονης αποκαλύπτει ότι η κλινική τους παρέδωσε στοιχεία που εμφανίζουν την ανήλικη κόρη τους να είναι αυτή που υπέγραψε το έγγραφο συναίνεσης για την επέμβαση, χωρίς δηλαδή να έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, η οποία επέρχεται μόνο με την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος