Θεσσαλονίκη: Η ΠΕΔ-ΚΜ υπέρ της παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Την υιοθέτηση του αιτήματος των 36.500 συμβασιούχων εργαζομένων σε Δήμους και Περιφέρειες, για παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσα από το οποίο απασχολούνται, αποφάσισε, στη διάρκεια της συνεδρίασής του, το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Το τρέχον πρόγραμμα λήγει τον Απρίλιο του 2021. Όπως έγινε γνωστό, η ΠΕΔ-ΚΜ θα κοινοποιήσει την απόφαση αυτή στα συναρμόδια υπουργεία, ζητώντας να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες και να εγκρίνουν την αναγκαία -όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση- παράταση των συμβάσεων, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών. Δίκαιο χαρακτήρισε το αίτημα των εργαζομένων ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και πρόσθεσε ότι πρέπει να ζητηθεί η παράταση του προγράμματος μέχρι την έναρξη υλοποίησης του νέου ενώ σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα πρέπει να είναι διάρκειας ενός έτους.

Εξάλλου, η ΠΕΔ-ΚΜ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά την καμπάνια «Μια μπάλα για όλους», που αφορά στη διανομή της πατενταρισμένης από τον OBI, μοναδικής ποδοσφαιρικής μπάλας για παιδιά με οπτική αναπηρία, που φοιτούν σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιεί το Σωματείο «Όραμα Νέων Youthorama» είναι εγκεκριμένο για όλα τα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η μπάλα δημιουργήθηκε από τον Ηλία Μάστορα και το σωματείο Όραμα Νέων Youthorama και είναι σχεδιασμένη να είναι ελαφρύτερη από τη μπάλα που χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο τυφλών, μικρότερου μεγέθους και με ενσωματωμένα κουδουνάκια, για να παίζουν παιδιά με πρόβλημα όρασης.

Τέλος, το Δ.Σ της ΠΕΔ -ΚΜ αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών, να εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού προς στελέχωση των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στους Δήμους όλης της Χώρας, οι οποίες και θα πρέπει να οργανωθούν κατά το πρότυπο των ΚΕΠ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος