Θεσσαλονίκη: Η εκπτωτική περίοδος δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των εμπόρων

Τέλος για τις θερινές εκπτώσεις στις 31 Αυγούστου, με την πρώτη αποτίμηση του εμπορικού κόσμου να έχει αρνητικό πρόσημο. Η εκπτωτική περίοδος, αν και άρχισε με αισιοδοξία, δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες. Οι επιχειρηματίες της αγοράς ζητούν πρόσθετη οικονομική στήριξη από την Πολιτεία, καθώς, όπως επισημαίνουν, πολλοί δεν θα τα καταφέρουν να βγάλουν το χειμώνα.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας ισχύουν τα εξής:

1. Μία στις τρεις επιχειρήσεις (34%) πραγματοποίησε υψηλότερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής εκπτωτικής περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
2. Περίπου τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις παρουσίασαν πτώση του κύκλου εργασιών τους κατά τη διάρκεια των φετινών θερινών εκπτώσεων κάτι που υπογραμμίζει το μέγεθος των πιέσεων σε σημαντικό τμήμα επιχειρήσεων
3. Επιπλέον, οι μισές επιχειρήσεις είχαν υψηλότερες αναμονές και περίμεναν καλύτερες επιδόσεις.
4. Και τέλος, Οι επιχειρήσεις που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρουσίασαν μείωση είναι περισσότερες από όσες κατάφεραν να ανακάμψουν.

Σύμφωνα, πάντως, με τους καταστηματάρχες η αγορά θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα και την ομαλοποίηση της λειτουργίας της.

Τέλος, είναι σαφές ότι οι εξελίξεις στο λιανικό εμπόριο θα εξαρτηθούν τόσο από τα υγειονομικά δεδομένα όσο και από τη χρονική συγκυρία απόσυρσης των μέτρων στήριξης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΖΩΗ ΒΑΒΛΙΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος