Θεσσαλονίκη: Hμερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Η ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού»

Ημερίδα με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός: Αίτια – πρόληψη – αντιμετώπιση» οργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Electra Palace.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού», που έχει οριστεί η 6η Μαρτίου. Στόχος είναι η συμβολή στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και την οργανωμένη δράση απέναντι σε περιστατικά συστηματικής και επαναλαμβανόμενης βίαιης συμπεριφοράς ανηλίκων.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο Πρωτοδίκης, ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου Ιωάννης Γραμματικός, ο Αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, του τμήματος αντιμετώπισης παραβατικότητα ανηλίκων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης Λάζαρος Γρηγοριάδης και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Dr. Δημήτριος Σιδηρόπουλος.

Θα ακολουθήσει διάλογος, καθώς οι ομιλητές θα απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που θα τους τεθούν.

Στις μέρες μας η διαρκώς κλιμακούμενη βία μεταξύ των ανηλίκων, εντός και εκτός του σχολικού χώρου, και τα αυξανόμενα σε αριθμό περιστατικά δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Αντιθέτως, απαιτείται ενημέρωση, εγρήγορση και ανάληψη πρωτοβουλιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος