Θεσσαλονίκη: Γοργά προχωρούν οι εμβολιασμοί-Την ερχόμενη Τετάρτη οι αποφάσεις για τη διανομή των self tests

Array

Έως τις 19 Ιουνίου, οι φαρμακοποιοί  θα προμηθεύουν τους πολίτες με δωρεάν self tests. Από την περασμένη Παρασκευή και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, δίνουν tests στους πολίτες, καθώς με απόφαση του διοικητικού τους συμβουλίου, έληξε η κινητοποίησή  τους.
Την ερχόμενη Τετάρτη, πάντως, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διανομή των self tests, στην συνάντηση των εκπροσώπων των φαρμακοποιών με το Υπουργείο Υγείας.

Στους 6,8 εκατομμύρια εμβολιασμούς έχει φτάσει η χώρα, ενώ, σε λίγες ημέρες, ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών. 4,25 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την  πρώτη δόση, ενώ 2,75 εκατομμύρια και τις δύο δόσεις. Την ίδια ώρα, οι σκληροί δείκτες της πανδημίας κινούνται πτωτικά.
Το πρωί, στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ, υπήρξε καθυστέρηση στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, καθώς παρατηρήθηκε πρόβλημα με την επαναφορά του συστήματος,  το οποίο και επανήλθε πολύ γρήγορα.
Στο μεταξύ, έχει ανοίξει ήδη η συζήτηση για τα προνόμια στους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Εντός των επόμενων ημερών, θα δοθεί το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής, ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα επεσήμανε στην ΕΡΤ ο Υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για νόμο που να επιτρέπει τις απολύσεις πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο επικεφαλής της ομάδας Covid-19 της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της ΕΕ,  πρότεινε να σταματήσουν οι χώρες τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, εξαιτίας του φόβου για τα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων που έχουν παρατηρηθεί.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που τόνισε ότι τα οφέλη υπερτερούν των πιθανών παρενεργειών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος