Θεσσαλονίκη-Φθινοπωρινές εκπτώσεις: Μουδιασμένος ο εμπορικός κόσμος περιμένει τόνωση της κίνησης

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 1/11/2021 οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα προσφέρουν στους καταναλωτές γενναίες μειώσεις των τιμών που εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο 50%-70%. Οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη είναι επιφυλακτικοί και περιμένουν να δουν πώς θα κινηθεί η αγορά, καθώς από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ήταν υποτονική, ενώ προβληματίζουν και οι αυξήσεις στα καύσιμα, ιδίως στην ηλεκτρική ενέργεια και στο φυσικό αέριο, καθώς και η άνοδος τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Οι επιχειρηματίες ευελπιστούν ότι η αγορά θα αναπνεύσει αρχικά με τις 15νθήμερες εκπτώσεις, στην συνέχεια με την Black Friday που φέτος έχει οριστεί για τις 26 Νοεμβρίου, και, αμέσως μετά, την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου και των Χριστουγέννων.

Οι έμποροι θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να ανοίξουν τα καταστήματά τους στις 7 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την Κυριακή 7 Νοεμβρίου είναι από τις 11 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος