Οι προετοιμασίες για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης, έχουν ξεκινήσει. Οι καταστηματάρχες αναμένουν η κίνηση να είναι αυξημένη, καθώς ο κόσμος δεν θα φύγει στο χωριό.
Το περσινό κύμα της πανδημίας είχε βρει απροετοίμαστους τους ζαχαροπλάστες που προσπάθησαν την τελευταία στιγμή να προσαρμοστούν σε απαιτήσεις και ζήτηση. Φέτος, όμως, δηλώνουν πανέτοιμοι και οι βιτρίνες έχουν γεμίσει ήδη με τα παραδοσιακά πασχαλινά αβγά και άλλες νόστιμες λιχουδιές, σε εξαιρετικές τιμές.
Οι ποσότητες είναι μικρές, καθώς δεν θα υπάρξουν οι κατ’ οίκον επισκέψεις. Τσουρέκια, καλτσούνια και ξεροτήγανα, έχουν την τιμητική τους, ενώ ευφάνταστες δημιουργίες, πραγματικά έργα τέχνης, μπαίνουν στις προθήκες για να προσελκύσουν τον κόσμο, με την ευχή, αυτό το Πάσχα, να είναι το τελευταίο σε συνθήκες κορονοϊού.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος