Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ψευδής καταγγελία για τοποθέτηση βόμβας σε σχολείο της Τούμπας

Η συστηματική έρευνα αστυνομικών σχετικά με τηλεφωνήματα για ύπαρξη εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση μίας ακόμη τέτοιας περίπτωσης.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της (02-11-2022), το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα για σχολικό συγκρότημα της Άνω Τούμπας, με αποτέλεσμα να κινηθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις και να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο που αφορά σε εκκένωση του χώρου για την προστασία των παρευρισκομένων, αλλά και έλεγχο προκειμένου να αποσοβηθεί οποιαδήποτε απειλή.

Αφού εξερευνήθηκαν οι χώροι του σχολικού συγκροτήματος με αρνητικό αποτέλεσμα, συνεχίστηκε η έρευνα απ’ όπου προέκυψε ότι το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε από δύο νεαρές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Με αφορμή το προαναφερόμενο συμβάν, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα ήθελε να υπενθυμίσει και να επισημάνει στους πολίτες όλων των ηλικιών ότι, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίνεται άμεσα σε όλες τις κλήσεις, αξιολογώντας τες και δίνοντας προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά.

ΠΗΓΗ: ΕΛ.ΑΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος