Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που οργάνωνε “κούρσες θανάτου” με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής

Array

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τρεις συλληφθέντες για την εμπλοκή τους σε διεθνές κύκλωμα που οργάνωνε διακινήσεις μεταναστών από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη, κερδίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, οργάνωναν ταξίδια υψηλού κινδύνου, με πολυτελή αυτοκίνητα, αφού οι οδηγοί τους κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα για να αποφύγουν τα μπλόκα της αστυνομίας, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των διακινούμενων. Τα χρήματα ήταν πολλά. Το κύκλωμα φαίνεται ότι μέσα σε δύο χρόνια οργάνωσε 56 διακινήσεις. Μετέφερε 350 άτομα και κέρδισε 700.000 ευρώ.

Ένας εκ των μεταναστών, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 για το ταξίδι ζωής ή θανάτου στην Ελλάδα, μέσω του Έβρου, στοιβαγμένος σε ένα μικρό αυτοκίνητο μαζί με άλλους δέκα. Αυτές τις “κούρσες θανάτου” οργάνωνε το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στην κοινή επιχείρηση ελληνικής και βουλγαρικής αστυνομίας, με 14 συλλήψεις.

Οι τρεις εκ των κατηγορουμένων, μετά την απολογία τους, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Το τελευταίο διάστημα, οι υποθέσεις διακίνησης που εξιχνιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν πάλι. Μόνον τον περασμένο μήνα, συνελήφθησαν 15 διακινητές και 209 διακινούμενοι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος