Θεσσαλονίκη: Εξαφανισμένα από τα ράφια των φαρμακείων παιδικές αντιβιώσεις και αντιπυρετικά

Είδος υπό εξαφάνιση αποτελούν τα εισπνεόμενα φάρμακα από τα φαρμακεία. Σιρόπια, παιδικές αντιβιώσεις αλλά και αντιπυρετικά, ακολουθούν, με τους πολίτες να είναι σε απόγνωση.

Έως τις 15 Ιανουαρίου διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, ενώ τόνισε πως θα υπάρξει ενημέρωση των γιατρών ώστε να συνταγογραφούν τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία του φαρμάκου για να παίρνει ο πολίτης το σκεύασμα που υπάρχει στο φαρμακείο με την ίδια δραστική ουσία.

Τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο υγείας για την ομαλοποίηση της κατάστασης ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο υπουργός υγείας. Σημείωσε ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την αντικατάσταση των φαρμάκων που λείπουν από την ελληνική αγορά με αντίστοιχα γενόσημα ίδιας θεραπευτικής αξίας, με ηλεκτρονική συνταγογράφηση αλλά και με εισαγωγές μέσω του ΙΦΕΤ.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων για αυτά που είναι σε έλλειψη και δεν ανήκουν στην κατηγορία των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ο υπουργός υγείας τόνισε, σχετικά με τις αυξήσεις φαρμάκων, ότι θα γίνουν μόνο σε πολύ φθηνά φάρμακα του 1 και των 2 ευρώ, ώστε να μην αποσυρθούν από την αγορά, αφού δεν είναι συμφέρουσα η τιμή διάθεσής τους και διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις αυτές δεν θα φτάσουν στον καταναλωτή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος