Θεσσαλονίκη: Έρχονται δύο νέες χολιγουντιανές ταινίες – Το remake του “Red Sonja” και το “Dirty Angels”

Ο Rob Van Norden παραγωγός της ταινίας «The Bricklayer», που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως φαίνεται στα πλάνα προσφέρει ένα συμβολικό δώρο ως έκφραση εκτίμησης στον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών μέσων και επικοινωνίας Πανό Κουάνη και αποκαλύπτει τις δύο νέες χολιγουντιανές ταινίες που θα γυριστούν στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη ταινία, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, είναι το remake του Red Sonja, ενώ η δεύτερη τιτλοφορείται Dirty Angels αποκλειστικά με γυναίκες πρωταγωνίστριες.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε πόλο έλξης των μεγαλύτερων διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών στούντιο. Ήδη, τα επενδυτικά κονδύλια και η δημιουργία και λειτουργία του εθνικού δικτύου Film Offices εκτόξευσαν την παραγωγής ταινιών στην χώρα μας.

Από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι και σήμερα περισσότερα από 270 έργα, εγχώριες και ξένες παραγωγές έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα cash rebate, με τη συνολική επένδυση στην Ελλάδα να αγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ ενώ δημιουργήθηκαν περισσότερες από 65.000 θέσεις εργασίας, δίνοντας παράλληλα ώθηση και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών καθώς τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια.

Η Ελλάδα τοποθετείται πλέον στο χάρτη της παγκόσμιας οπτικοακουστικής παραγωγής γεγονός που συμβάλλει στην εξωστρέφεια της.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος