Για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, τις τοπικές αγορές, και την επιχειρηματική εξωστρέφεια, μίλησε ο κ. Κυριάκος Μερελής, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “Μέρα με Χρώμα”, κάνοντας λόγο για ανάγκη σκληρής δουλειάς και συνεργασιών, προκειμένου να δοθούν λύσεις στις αγωνίες του εμπορικού κόσμου.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς, Σταύρος Κριτσιάνης, όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στις τοπικές αγορές, όπου μπορούν να βρουν ποιοτικά προϊόντα, ωστόσο τα προβλήματα δεν παύουν να υπάρχουν.
“Η ευρηματικότητα είναι κύριο συστατικό της επιχειρηματικότητας, έχουμε τη δική μας αγορά με τις ιδιαιτερότητές της, η Καλαμαριά έχει αρκετούς εύρωστους οικονομικά δημότες αλλά αυτό δεν είναι το απόλυτο ζητούμενο, δηλαδή το πώς θα κινηθεί η αγορά, καθώς αυτοί συνήθως επιλέγουν πιο υψηλού προφίλ καταστήματα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, το θέμα είναι αν δουλεύουν τα καταστήματα τόσο όσο πρέπει για να καλύψουν τα έξοδά τους οι επαγγελματίες, βιώνουμε δυσκολίες, το ίντερνετ είναι ανταγωνιστής αλλά δεν είναι εχθρός μας, υπάρχει χώρος για όλους τους επαγγελματίες, αλλά πρέπει να γίνουν ορισμένες κινήσεις που δεν άπτονται της επιχειρηματικότητας απαραίτητα “, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κριτσιάνης.
Δύο αδέλφια διατηρούν κατάστημα με ηλεκτρονικά στην Καλαμαριά από το 1969. Όπως λένε, οι πελάτες τους εμπιστεύονται τυφλά χρόνια τώρα, καθώς υπάρχει υποστήριξη και μετά τις πωλήσεις, και ειδικά οι ηλικιωμένοι που δεν γνωρίζουν και πολλά σε ό,τι αφορά την τεχνολογία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος