Το Υπουργείο Πολιτισµού διοργανώνει Επιστηµονικό Συνέδριο µε θέµα «Διαχείριση Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο Μεγάλων Τεχνικών Έργων». Οι εργασίες θα πραγµατοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Πέµπτη 30 και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2025 και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2025 µε ξεναγήσεις σε µνηµεία της πόλης. Της έναρξης του Συνεδρίου θα προηγηθεί ξενάγηση και επιτόπια συζήτηση στους σταθµούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας.
Στο Συνέδριο, στο οποίο συµµετέχουν περισσότεροι από 45 οµιλητές, θα συζητηθεί η διαχείριση αρχαιοτήτων στον σταθµό Βενιζέλου και στις εισόδους του σταθµού Αγίας Σοφίας του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόµου Θεσσαλονίκης, στους
σταθµούς του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόµου της Νάπολης (Νότια Ιταλία), καθώς και στο πλαίσιο άλλων µεγάλων έργων στην Ελλάδα (Μητροπολιτικός Σιδηρόδροµος Πειραιά, Αυτοκινητόδροµος Κεντρικής Ελλάδας Ε-65, Ελληνικό, Διεθνής Αερολιµένας Ηρακλείου).
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν µε Στρογγυλή Τράπεζα, στην οποία ειδικοί επιστήµονες θα συζητήσουν διεξοδικότερα το ζήτηµα της διαχείρισης αρχαιοτήτων στα µεγάλα τεχνικά έργα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος