Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ Τζέρι Ισμαήλ στο ΕΚΕΤΑ παρουσία του Υφ. Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτη

To Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕKETA) επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Θεσσαλονίκη, JerryIsmail, όπου τον υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομία Σταύρος Καλαφάτης. 

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ Τζέρι Ισμαήλ στο ΕΚΕΤΑ παρουσία του Υφ. Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτη

Ο κ. Καλαφάτης ενημέρωσε τον κ. Ismael για το έργο και τις δράσεις του κορυφαίου ερευνητικού κέντρου το οποίο συμπλήρωσε ήδη 25 χρόνια παρουσίας καθώς και για τις προσπάθειες εξωστρέφειας και καλύτερης διασύνδεσης της έρευνας με την κοινωνία, την οικονομία και τις ανάγκες των πολιτών μέσω της υπογραφής πρωτοκόλλων συνεργασίας με τα επιμελητήρια και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε παρουσίαση που ακολούθησε η αμερικανική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΕΤΑ και Διευθυντή του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ), Δρ. Ιωάννη Κομπατσιάρη, για την ερευνητική και επιχειρηματική δραστηριότητα του κέντρου καθώς και για τα αναπτυξιακά του σχέδια.

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ Τζέρι Ισμαήλ στο ΕΚΕΤΑ παρουσία του Υφ. Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν οι εκπρόσωποί της για τον τρόπο σύναψης διμερών συνεργασιών μεταξύ του ΕΚΕΤΑ και της βιομηχανίας, την υλοποίηση ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων καθώς και για τους μηχανισμούς μέσω των οποίων ενισχύεται και προωθείται η επιχειρηματικότητα εντός του Κέντρου. Παράλληλα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος