Θεσσαλονίκη: Επιφυλάξεις των επαγγελματιών εστίασης για το σχέδιο επανεκκίνησης του κλάδου

Array

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ετοιμάζονται πυρετωδώς για το άνοιγμα στις 3 Μαΐου.
Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, άναψε «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση της εστίασης την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, ύστερα από 6 μήνες «λουκέτου». Τα καφέ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν με πολύ αυστηρούς όρους: τραπεζάκια έξω, συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Την ίδια ώρα, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης, ζητάει διαβούλευση με τον πρωθυπουργό, για μία σειρά από θέματα που προκύπτουν, όπως αναφέρει, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το σχέδιο επανεκκίνησης του κλάδου. Ένα από αυτά είναι η προμήθεια αγαθών στα καταστήματα, καθώς μεσολαβούν τρεις αργίες πριν από το άνοιγμα.

Και στη Χαλκιδική, η οποία αποτελεί έναν κοντινό προορισμό για τους Θεσσαλονικείς, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και εκεί όμως με προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η επαναλειτουργία ξεκινά με όρους και προϋποθέσεις τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-tests στους εργαζομένους και βέβαια τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος