Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ετοιμάζονται πυρετωδώς για το άνοιγμα στις 3 Μαΐου.
Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, άναψε «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση της εστίασης την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, ύστερα από 6 μήνες «λουκέτου». Τα καφέ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν με πολύ αυστηρούς όρους: τραπεζάκια έξω, συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.
Την ίδια ώρα, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης, ζητάει διαβούλευση με τον πρωθυπουργό, για μία σειρά από θέματα που προκύπτουν, όπως αναφέρει, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το σχέδιο επανεκκίνησης του κλάδου. Ένα από αυτά είναι η προμήθεια αγαθών στα καταστήματα, καθώς μεσολαβούν τρεις αργίες πριν από το άνοιγμα.
Και στη Χαλκιδική, η οποία αποτελεί έναν κοντινό προορισμό για τους Θεσσαλονικείς, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και εκεί όμως με προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση, η επαναλειτουργία ξεκινά με όρους και προϋποθέσεις τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-tests στους εργαζομένους και βέβαια τα γνωστά μέτρα υγιεινής.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος