Θεσσαλονίκη: Έντεκα προσαγωγές και ένας τραυματίας από την πορεία στο λιμάνι

Έντεκα προσαγωγές διαδηλωτών πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία στη λήξη της πορείας που έκαναν το μεσημέρι μέλη εργατικών σωματείων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ ένας από τους προσαχθέντες μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα στα χείλη και στο κεφάλι στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”.

Οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές προσήχθησαν μετά τη λήξη της πορείας και της παράστασης διαμαρτυρίας στο λιμάνι που έγινε για να εκφραστεί η αντίθεσή τους στη χρήση του λιμανιού για διακίνηση στρατιωτικού υλικού, ενώ ο κύριος όγκος της πορείας βρισκόταν στην πύλη 10.

Την ίδια ώρα στην πύλη 14 ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προβεί σε αναγραφή συνθημάτων και κατά την αποχώρησή τους, όπως καταγγέλλεται από τους διαδηλωτές, η αστυνομία έκανε προσαγωγές.

Οι τρεις από τους έντεκα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ οι οκτώ, μεταξύ αυτών και δύο μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ ( ο ένας είναι ο τραυματίας), κρατούνται ως αυτή την ώρα.

Στις 6.30 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργατικών σωματείων έξω από το αστυνομικό μέγαρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο: ΚΚΕ: «Απρόκλητη και βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος της απεργιακής κινητοποίησης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος