Θεσσαλονίκη: Εντείνεται η πίεση στο σύστημα υγείας-Άρχισε η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Array

Ο Παύλος Ζαρογουλίδης, ιδιώτης πνευμονολόγος, είναι η 2η φορά που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ζητά από τους συναδέλφους του στο μέτρο του δυνατού να πράξουν το ίδιο.
Πέρσι, o κ. Ζαρογουλίδης είχε παράσχει τις υπηρεσίες του σε 3 νοσοκομεία, ενώ, εδώ και λίγες ημέρες, προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης που έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο για περιστατικά κορονοϊού.

Με την πίεση στο σύστημα υγείας να εντείνεται, με εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊό διασωληνωμένους στα νοσοκομεία και δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, εκ των οποίων το 85% είναι ανεμβολίαστοι, από το πρωί της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου, άρχισε η επίταξη υπηρεσιών υγείας 80 ιδιωτών γιατρών στις ειδικότητες πνευμονολόγων, παθολόγων και γενικής ιατρικής, σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία.

Τα κενά κρεβάτια, ακόμη και σε απλούς θαλάμους γεμίζουν αμέσως, ενώ στο κόκκινο παραμένουν οι ΜΕΘ με διασωληνωμένους σε ορισμένα νοσοκομεία ακόμη και εκτός μονάδας. Ενδεικτική ήταν η εφημερία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, με 56 εισαγωγές, ενώ συνολικά άνοιξαν 6 κλινικές για νοσηλεία περιστατικών covid. Στο Ιπποκράτειο, έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας 19χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός ήταν ανεμβολίαστος και νοσηλευόταν με κορονοϊό στη ΜΕΘ εδώ και ένα μήνα, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ήταν ανοσοκατεσταλμένος, καθώς πρόσφατα είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού.

Η αυξητική τάση στους εμβολιασμούς συνεχίζεται με 137.000 άτομα να έχουν κλείσει ραντεβού για την 1η δόση και 420.000 για την 3η. Σήμερα 19 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση του εμβολίου κατά της covid-19 για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Η 3η δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ,ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΑΚΙΡΗ, ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος