Θεσσαλονίκη: Εντατικοί οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων-Απογοητευμένοι οι εστιάτορες

Array

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων τις ημέρες των γιορτών. Βεβαιώθηκαν πάνω από χίλιες παραβάσεις που έφεραν 13 συλλήψεις και 16 λουκέτα σε καταστήματα.

Αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο 300 ευρώ σε πολίτη που δεν φορούσε μάσκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος μάλιστα διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας πως δεν τη φορούσε επειδή κάπνιζε, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν. Δεν έλειψαν και οι συστάσεις σε όσους την κατέβαζαν στο πηγούνι.

Το διήμερο των Χριστουγέννων σε περισσότερους από 130 χιλιάδες ελέγχους σε όλη τη χώρα, βεβαιώθηκαν πάνω από χίλιες παραβάσεις που έφεραν 13 συλλήψεις και 16 λουκέτα σε καταστήματα.

Απογοητευμένοι είναι πάντως οι επαγγελματίες της εστίασης. Οι παρέες, εξαιτίας των ανεμβολίαστων, δεν βρέθηκαν, με αποτέλεσμα πελάτες να ακυρώσουν την κράτηση.
 
Πανδημία και μέτρα, λένε οι εστιάτορες, φρενάρουν την έξοδο και μειώνουν τα έσοδά τους, την στιγμή που οι υποχρεώσεις αυξάνονται.

Τα νέα μέτρα φέρνουν παρεμβάσεις στο ωράριο λειτουργίας, συνεπώς και περιορισμό στον αριθμό πελατών, με τους καταστηματάρχες να υποστηρίζουν πως δεν θα αντέξουν και ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος