Θεσσαλονίκη: Ένταση στον Λευκό Πύργο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών-Πορεία φοιτητών στο κέντρο

Ένταση επικράτησε στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που νωρίτερα είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό από το μνημείο. Οι διαδηλωτές τους εμπόδισαν και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Στο σημείο έφτασε και το ΕΚΑΒ, καθώς κατά τη συμπλοκή, σύμφωνα με καταγγελίες, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο διαδηλωτές.

Νωρίτερα στο σημείο είχε παράσταση διαμαρτυρίας 150 ατόμων, ενώ, αυτή τη στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία στην παραλιακή με κατεύθυνση τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε από την Καμάρα, πορεία φοιτητών και συλλογικοτήτων προς το ΥΜΑΘ. Τα πανό που βρέθηκαν στην πρώτη σειρά της πολυπληθούς πορείας ανέγραφαν: ” Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη, ποτέ ξανά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων που αποσπάστηκε από την πορεία, προκάλεσε φθορές σε ATM υποκαταστήματος τράπεζας στην Ίωνος Δραγούμη, ενώ έσπασε και παράθυρο του πρώτου ορόφου, πετώντας πέτρες. Στην πρόσοψη του υποκαταστήματος έγραψαν: “Όσο ακριβαίνει η ζωή πέφτει η αξία της.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος