Θεσσαλονίκη: Ένορκη διοικητική εξέταση και παρέμβαση εισαγγελέα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού υγειονομικών

Array

 Ένορκη διοικητική εξέταση στο Νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, διενεργήθηκε για τέσσερις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πρόκειται για μία διοικητική υπάλληλο, αδελφή της γυναίκας που φέρεται να ομολόγησε την συμμετοχή της στο κύκλωμα στον Παλαμά Καρδίτσας, καθώς και τρεις υγειονομικούς.

Για την υπόθεση, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της χρήσης πλαστού εγγράφου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς μία νοσηλεύτρια, η οποία αρχικά δεν επιθυμούσε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, στην συνέχεια προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας.

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στην Κοζάνη, με τους πολίτες να καταδικάζουν αυτές τις πρακτικές.

Εικονικούς εμβολιασμούς καταγγέλλουν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και στην Ικαρία.

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, εξαιτίας συρροής κρουσμάτων, τουλάχιστον σε 10 υγειονομικούς.

Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι εργαζόμενοι  έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς να έχουν συμπτώματα, ενώ, όπως επισημαίνεται, δεν έχει διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος