Θεσσαλονίκη: Ένα βρέφος και 9 ανεμβολίαστες έγκυοι νοσηλεύονται διασωληνωμένες στο Ιπποκράτειο

Array

9 επίτοκες γυναίκες ανεμβολίαστες, νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων, οι τρεις διασωληνωμένες, ενώ σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένα βρέφος 12 ημερών, επίσης διασωληνωμένο.

Αύξηση παρουσιάζουν εδώ και αρκετές ημέρες τα ραντεβού για  εμβολιασμό των πολιτών, ενώ έχουν ήδη κλειστεί 29.000 ραντεβού για παιδιά, ηλικίας 5-11 ετών. Η δόση του εμβολίου θα είναι το 1/3 αυτής που χορηγείται στους μεγαλύτερους. Ο εμβολιασμός θα προστατεύσει τα ίδια τα παιδιά, ενώ παράλληλα θα μειώσει τον αριθμό κρουσμάτων στο σχολείο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ανοσίας της κοινότητας, επισημαίνουν οι ειδικοί,

Σε υψηλά επίπεδα έχουν σταθεροποιηθεί οι εισαγωγές των ασθενών με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο εισήχθησαν 47 ασθενείς, ενώ 15 νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 72 ετών, ο Γιώργος Τράγκας το πρωί της Τρίτης, έχοντας δώσει μάχη με τον κορονοϊό, όντας ανεμβολίαστος, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας επιμένουν, καθώς καθημερινά χάνουν τη ζωή τους περίπου 90 με 100 συνάνθρωποί μας ημερησίως.
Σε πέντε ανέρχονται πλέον τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η ενισχυτική δόση του εμβολίου και η πιστή τήρηση των μέτρων θωρακίζουν τον πληθυσμό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος