Θεσσαλονίκη: Έληξε και η τρίτη κατάληψη στο ΑΠΘ

Array

Τέλος έλαβε η κατάληψη στον χώρο της γραμματείας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ που πραγματοποίησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως αντίδραση στην αστυνομική επιχείρηση τερματισμού της κατάληψης που είχε γίνει σε εργαστήριο του Τμήματος Φαρμακευτικής. Η κατάληψη στην Κοσμητεία έληξε το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς ζημίες.
Χτες, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 15 συλληφθέντες για την κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ που εκκενώθηκε το πρωί της Τετάρτης, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση.

Οι κατηγορούμενοι, οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Εν τω μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ενημερώνει τους καταστηματάρχες να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των επιχειρήσεών τους, καθώς, αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του αντιεξουσιαστικού χώρου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας στις 13:00 μ.μ  και θα ακολουθήσει πορεία.
Στην Αθήνα, υπό κατάληψη τελεί από τα ξημερώματα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) από φοιτητές του πανεπιστημίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος