Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τις 69 μέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτέλεσε το θέμα συζήτησης, που οργάνωσαν η Πρω­το­βου­λία Πο­λι­τών κατά ­της Ρω­σι­κής εισβο­λής, η Ουκρα­νο­ελ­λη­νι­κή Κοι­νό­τη­τα Θεσ­σα­λο­νί­κης και οι εκ­δό­σεις Επί­κε­ντρο. Στην εκδήλωση με τίτλο: “69 ημέρες ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”, συμμετείχαν μεταξύ άλλων κορυφαίοι ομιλητές από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Με συγκίνηση θυμάται τις μέρες της ειρήνης στην πόλη της Μαριούπολης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Η Αλεξάνδρα Προτσένκο άφησε πίσω την καταστραμμένη Μαριούπολη και τα κατεχόμενα 45 χωριά του ελληνισμού της Ουκρανίας, όμως η σκέψη της είναι σ αυτούς που έμειναν πίσω.

Στην εκδήλωση για τις 69 μέρες από την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιφανείς πανεπιστημιακοί και άνθρωποι των γραμμάτων ανέλυσαν την επεκτατική πολιτική Πούτιν, την πορεία της ουκρανικής κρίσης και τις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές στην εκδήλωση η επεκτατική ρωσική πολιτική του Πούτιν που εκφράστηκε με τον πιο ανήθικο τρόπο στην εισβολή στην Ουκρανία οδηγεί στην ανασυγκρότηση του ΝΑΤΟ και αφύπνιση της ευρωπαϊκών κρατών.

Οι Θεσσαλονικείς δεν σταμάτησαν να δείχνουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στον Ουκρανικό λαό με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ιατρικού υλικού στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος