Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την Προωρότητα και το ρόλο της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

H Α΄ Νεογνολογική Κλινική του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Νεογνολογική Κλινική Ε.Σ.Υ. και το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Ηλιτόμηνον», διοργανώνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, από τις 9:30 έως και τις 14:00 εκδήλωση με επετειακό- εορταστικό χαρακτήρα για την Προωρότητα και το ρόλο της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος για την επιβίωση και την υγεία των πρόωρων νεογέννητων.

Ο μήνας Νοέμβριος είναι μήνας κοινωνικής ευαισθητοποίησης για δυο πολύ σημαντικά θέματα που συνδέονται με τη νεογνική φροντίδα,  υγείας, την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7/11) και την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας (17/11).

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αποτελεί, ιστορικά, την κοιτίδα της περιγεννητικής και νεογνικής φροντίδας στην Βόρειο Ελλάδα και με αφορμή τα παραπάνω θα γίνει αύριο Σάββατο στο αμφιθέατρο «Πάνος Μεταξάς» εκδήλωση, στην οποία οι ομιλητές θα παρουσιάσουν την ιστορική διαδρομή των Νεογνολογικών Κλινικών του νοσοκομείου και το ρόλο τους, θα τονίσουν τη σημασία του μητρικού γάλακτος στα πρόωρα και τον σπουδαίο ρόλο της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος στη φροντίδα των πρόωρων και άρρωστων μωρών, με σκοπό να αναδειχθεί τελικά ένα σημαντικό αλλά «υποτιμημένο» πρόβλημα δημόσιας υγείας, αυτό της προωρότητας.

Την εκδήλωση, που είναι ανοικτή για επαγγελματίες υγείας και το κοινό, μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος και διαδικτυακά στο link https://authgr.zoom.us/j/99681515092…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος