Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Β’ Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ

Ο Διευθυντής Β΄ Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ, Νίκος Γρηγοριάδης μίλησε στην “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3 για τα 50 χρόνια της Κλινικής και τις εξελίξεις στον τομέα της νευρολογίας, μία ειδικότητα που χαρακτήρισε “πολύ ντελικάτη”, με την έννοια ότι πρόκειται για μια επιστήμη που απαιτεί συνέπεια και ακρίβεια.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη χορήγησης της φαρμακευτικής κάνναβης στους ασθενείς με χρόνιους πόνους, μια εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε θετική για την ιατρική φροντίδα των ατόμων που νοσούν για παράδειγμα με σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.

Η Β’ Νευρολογική Κλινική στεγάζεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Ιδρύθηκε το 1973 από τον Καθηγητή Νευρολογίας Α.Π.Θ. κ. Ιωάννη Λογοθέτη και μέχρι το 1987 η Κλινική λειτουργούσε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ο ‘Αγιος Δημήτριος”. Στα χρόνια που πέρασαν η Κλινική έχει πετύχει μια παράδοση τόσο στη φοιτητική εκπαίδευση όσο και στην εκπαίδευση των ειδικευομένων, με πλούσιο πρόγραμμα προπτυχιακών μαθημάτων και μεταπτυχιακών σεμιναρίων καθώς και συνεχή εκπαίδευση στο κλινικό και εργαστηριακό επίπεδο.

Ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε και σε μία σημαντική γυναίκα, μια γυναίκα σύμβολο με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τη Χαρίτα Μάντολες, που θα κληθεί να μιλήσει στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Κλινικής.

Η Χαρίτα Μάντολες είναι ένα από τα πρόσωπα της τραγωδίας της Κύπρου και της τουρκικής εισβολής, το 1974. «Έμεινα 27 χρονών, δεν μεγάλωσα από την ημέρα της εισβολής» όπως έχει πει η ίδια, μια γυναίκα πάντα μαυροφορεμένη, με ασπρόμαυρες φωτογραφίες στα χέρια. Μια γυναίκα που είδε τους Τούρκους στρατιώτες να σκοτώνουν εν ψυχρώ τους δικούς της, να τη χτυπούν και που χρειάστηκε να περάσουν 34 χρόνια για να καταφέρει να θάψει κάποια από τα λείψανά τους, όπως είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος