Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Καλοχώρι

Με μία σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών και καταγραφή της βιοποικιλότητας, ξεναγήσεις, ποδηλατοδρομία και περίπατο στη φύση, θα γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου 2021 στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

 Το διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, την περιβαλλοντική ομάδα Εχεδώρου Φύσις, την εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή, τη Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα και την περιβαλλοντική οργάνωση iSea.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί διαδικτυακά το iNaturalistGR, ένα νέο εργαλείο μεγάλης κλίμακας για τη συλλογή δεδομένων βιοποικιλότητας στην Ελλάδα, ενώ την επόμενη μέρα το πρωί, από τις 9:30 έως το μεσημέρι, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, θα υποδέχεται τους επισκέπτες στον χώρο εκδηλώσεων του Πάρκου Κερκύρας, για ορνιθοπαρατήρηση και ξεναγήσεις σε μικρά γκρουπ. Τις ίδιες ώρες, θα υποδέχονται το κοινό και οι εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων για μία ενημέρωση γύρω από το έργο της.

Στις 9:30 θα ξεκινήσει ποδηλατοδρομία 28 χιλιομέτρων υπό την καθοδήγηση της ομάδας «Εχεδώρου Φύσις», με εκκίνηση από τον Κόκκινο Δρόμο και για τους επισκέπτες που επιθυμούν μία πιο χαλαρή βόλτα στον υγρότοπο, στις 10:00 θα ξεκινήσει περίπατος διάρκειας περίπου μίας ώρας, με σημείο εκκίνησης τη διασταύρωση του παράκτιου αναχώματος στο Καλοχώρι. Ο περιπατητές, μέσω των εκβολών του Γαλλικού Ποταμού, θα φτάσουν στις εγκαταστάσεις Δράσης για την Άγρια Ζωή, όπου θα γίνει απελευθέρωση πουλιών από εθελοντές της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος