Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Τη δυνατότητα να βιώσουν αυτό που μπορεί να νιώθει ένα άτομο με αυτισμό παρέχει στους πολίτες, μέσω προσομοίωσης, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοια Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό-2 Απριλίου. Για τον σκοπό αυτό και στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού, το ΚΚΠΚΜ θα δημιουργήσει έναν χώρο προσομοίωσης στο Γυάλινο Περίπτερο (info kiosk) που παραχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσα στο οποίο από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 22.00 μμ, οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται και να βιώνουν πως μπορεί να νιώθει ένα άτομο με αυτισμό. Στην συνέχεια, θα μπορούν να εκφράζουν αυτό το βίωμα τους, με λέξεις ή ζωγραφιές σε ειδική κατασκευή έξω από τον χώρο.

  Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων -Παράρτημα Θεσσαλονίκης, προσφέρει δωρεάν περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης με τα ανοιχτά λεωφορεία «Sight Seeing Thessaloniki».

Η δράση «Γνωρίζω την πόλη με τον Αυτισμό» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 και η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το Λευκό Πύργο. Τα μέλη της Εταιρείας, καθώς και οι φίλοι του Συλλόγου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη δράση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον κ. Γιώργο Ανασιτούδη και στο τηλέφωνο 6974-667546.

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό δήλωσε: «Η δράση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που στόχο έχουν να δώσουν στα παιδιά με αυτισμό τις ευκαιρίες που τους αξίζουν και παράλληλα να στηρίξουν τις οικογένειες τους που φροντίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τα παιδιά σε όλη την πορεία της ζωής τους. Η Περιφέρεια Η Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει με έργα και παρεμβάσεις τον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής-νευρολογικής υγείας, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης από τους συμπολίτες μας σε οικονομικά προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.  Αναμφίβολα υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά, τον οποίο θα διανύσουμε μαζί».

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Ακόμη, στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας, «Light it up Blue»/ «Ανάψτε Μπλε Φως», στην οποία μετέχουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το ΚΚΠΚΜ, θα φωταγωγηθούν αύριο με μπλε χρώμα ο Λευκός Πύργος, οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου και το info kiosk στον Κήπο της Άμμου στη Νέα Παραλία, την στιγμή που θα φωτιστούν ανάλογα, εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλον τον κόσμο.

Η πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ, Βασιλική Νάκου, αναφερόμενη στη συμμετοχή του Κέντρου, στην παγκόσμια καμπάνια στην οποία ηγείται ο οργανισμός Autism Speaks, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια που έχει ως στόχο να σταματήσουν οι διακρίσεις που υφίστανται τα άτομα με αυτισμό, ενισχύοντας παράλληλα την κατανόηση και αποδοχή για αυτό το πρόβλημα, που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

«Το ΚΚΠΚΜ περιθάλπει πολλά παιδιά και νέους με αυτισμό στα παραρτήματά του και για αυτόν τον λόγο συμπράττει με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε μια δράση εξωστρέφειας και ουσίας, ώστε να γίνει γνωστό το ζήτημα του αυτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Νάκου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος