Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής αντίστασης ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό

Με την συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και των αντιστασιακών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκαν το πρωί (28/11) οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την εθνική αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις κατοχής, στον φασισμό και στον ναζισμό, με κορυφαία συμβολική πράξη την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Δοξολογία εψάλη στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
«Τιμούμε σήμερα την εθνική αντίσταση κατά των στρατευμάτων κατοχής του ναζισμού, του φασισμού, τιμούμε τον Γοργοπόταμο, δίνοντας ένα σήμα, ότι θα αγωνιζόμαστε πάντα για την ελευθερία και τη δημοκρατία», δήλωσε, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, και προσέθεσε: «Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε εφικτό το ευκταίο. Αυτό το δίδαγμα οφείλουμε να μην το ξεχάσουμε, αντίθετα, να το μετουσιώνουμε σε πράξεις ευθύνης και εθνικής υπερηφάνειας».
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης και κατέθεσαν στεφάνι οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Αμανατίδης και Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πάρης Μπίλιας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλάς, κ.ά.
Χαιρέτισαν, επίσης, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων, αναφερόμενοι στο μήνυμα της επετείου και στην ανάγκη διατήρησης και «διεκδίκησης» της μνήμης απέναντι στη λήθη, ως δίδαγμα και ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία διοργάνωσε τις εκδηλώσεις, έχει εκδώσει οδηγίες για γενικό σημαιοστολισμό δημοσίων και δημοτικών κτηρίων και φωταγώγησή τους, σε ένδειξη απόδοσης της δέουσας τιμής προς την εθνική αντίσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος