Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες εθελοντές στο πρόγραμμα πυροπροστασίας του Σέιχ Σου

Στη Θεσσαλονίκη, από την 1η Μαΐου, εκατοντάδες εθελοντές κάθε ηλικίας συμμετέχουν στο πρόγραμμα πυροπροστασίας του Σέιχ Σου, με εντατική εκπαίδευση. Ξοδεύουν χρόνο και χρήμα, ενώ ξεβολεύονται από τους δροσερούς κλιματιζόμενους χώρους, για να ριχθούν στην καθημερινή μάχη της περιφρούρησης του δάσους.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, εθελοντές χρησιμοποιούν τα μέσα κατάσβεσης από πυροσβεστικό όχημα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πρόκειται για μία από τις δεκάδες εκπαιδεύσεις ετοιμότητας που πραγματοποιούν στην διάρκεια του χρόνου.

Από την 1η Μαΐου, εκατοντάδες εκπαιδευμένοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, αφιερώσουν τον προσωπικό τους χρόνο, χρήματα και αψηφήσουν τον κίνδυνο και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού για να προστατεύσουν το δάσος του Σέιχ-Σου.

Στο περιαστικό δάσος δραστηριοποιούνται περίπου 25 εθελοντικές οργανώσεις με την κατάλληλη εκπαίδευση για να συνδράμουν στο έργο της δασοπυρόσβεσης. Βασικό και απαραίτητο στοιχείο ωστόσο είναι ο εξοπλισμός που θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους.

Στο μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο για την επιστράτευση του «αντιπύρ» ως μεθόδου κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών από την Πυροσβεστική. 590 πυροσβέστες θα μπορούν να δημιουργούν ελεγχόμενη φωτιά για να ανακόψουν ή να περιορίσουν το ενεργό μέτωπο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος