Θεσσαλονίκη: Εισαγωγές ρεκόρ στα νοσοκομεία- Στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Array

νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους. Τα ρεκόρ εισαγωγών με κορονοϊό, καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο, με την εφημερία του Ιπποκρατείου που ολοκληρώθηκε το πρωί (4/11/2021) να φτάνει τις 63.
Αυτή την στιγμή, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, νοσηλεύονται 110 ασθενείς.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, κυμαίνεται από το 98 έως το 100%, θέτοντας σε συναγερμό τους υγειονομικούς φορείς. Τις επόμενες ημέρες, στο μεταξύ, αναμένονται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, γιατροί από νοσοκομεία της Αθήνας, προκειμένου να λειτουργήσει η μία πτέρυγα ΜΕΘ που έχει 9 κλίνες για περιστατικά covid.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στο μεταξύ, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση 38χρονη στον 4ο μήνα εγκυμοσύνης, θετική στον κορονοϊό, η οποία διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών της Πέλλας. Η 38χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανεμβολίαστη. Ακόμη, μια έγκυος διακομίστηκε από τη Βέροια στην εφημερία του Ιπποκρατείου και νοσηλεύεται σε πιο ελαφριά κατάσταση. Στο ίδιο νοσοκομείο, νοσηλεύεται και βρέφος 2,5 μηνών με κορονοϊό και συμπτώματα βαριάς πνευμονίας και βρογχιολίτιδας.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Μαιευτικής ΑΠΘ, Απόστολο Αθανασιάδη, οι έγκυοι δεν εμβολιάζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, γιατί φοβούνται για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης τους. Οι γιατροί δεν δίνουν τέτοιες οδηγίες, ακολουθούν τις οδηγίες της ελληνικής μαιευτικής εταιρίας που, από τον Μάιο, έχει εκδώσει οδηγία ότι συνιστάται ο εμβολιασμός.

Όπως επισημαίνει, άλλωστε, ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μελέτες που έχουν γίνει, έδειξαν ότι τα εμβόλια είναι απόλυτα ασφαλή και για τις εγκύους. Όλες οι κατευθυντήριες οδηγίες  θεωρούν τις γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, αυξημένου κινδύνου να νοσήσουν.

Πέντε εντατικολόγοι από νοσοκομεία των Αθηνών, μετακινούνται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενισχύσουν την φροντίδα των περιστατικών covid-19, με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και σε συνεννόηση με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Εντωμεταξύ, προβληματισμό προκαλούν ασθενείς με κορονοϊό που δεν τηρούν την καραντίνα, όσοι αρνούνται να κάνουν τα τεστ, καθώς και η κομπίνα με τα πλαστά πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία, όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ3, η Διευθύντρια ΕΚΕΠΥ Βόρειας Ελλάδας, κ. Τζίνα Λεπτοκαρύδου.

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για όσους είναι ανεμβολίαστοι, ενώ εντατικοί αναμένεται να είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή τους.  Αύριο, ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 18 ετών με την 3η αναμνηστική δόση εμβολίου για τον κορονοϊό, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν περάσει 6 μήνες από τη 2η δόση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος