Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για αντιεμβολιαστή που κόλλησε επίτηδες κορονοϊό για να βγάλει πιστοποιητικό

Array

 Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί καταγγελία για ανεμβολίαστο άνδρα, ο οποίος φέρεται να μην τηρούσε τα μέτρα για τον κορονοϊό, προκειμένου να νοσήσει και να πάρει ανάλογο πιστοποιητικό αλλά τελικά τον μετέδωσε στη μητέρα του, η οποία και κατέληξε.

   

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Εισαγγελέας ποινικής δίωξης θα ζητήσει από την αστυνομία να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διάδοσης μολυσματικών ασθενειών που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο.

Δεύτερον, ζητείται να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα θάνατο και της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη. Αυτό το σκέλος αφορά έναν γιατρό, ο οποίος συνέστησε στον γιο και στη μητέρα να μην πάνε σε νοσοκομείο, να προμηθευτούν συσκευή οξυγόνου και παραμείνουν στο σπίτι έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την ασθένεια covid- 19.

Τα αδικήματα που σχετίζονται με το θάνατο της ηλικιωμένης είναι σε βαθμό κακουργήματος.

 Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας ύστερα από καταγγελία συγγενικού μέλους των δύο ασθενών. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δεδηλωμένος ως αντιεμβολιαστής μεσήλικας άνδρας θέλησε να λάβει πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να μην χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο και εσκεμμένα δεν τηρούσε πιστά τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Ως εκ τούτου, ο άνδρας κόλλησε κορονοϊό πριν από περίπου έναν μήνα και, εν αγνοία του, μετέδωσε τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος