Θεσσαλονίκη: Δύσκολο το παρόν και το μέλλον της εστίασης μετά το χαστούκι της πανδημίας

Δυσοίωνα είναι τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης για λουκέτα και απολύσεις.
Το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, ισοδυναμούσε με το φιλί της ζωής για τους επιχειρηματίες του κλάδου που έκαναν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων των επιστρεπτέων προκαταβολών.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Εστιατόρων Θεσσαλονίκης, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας δραστηριοποιούνταν στην αγορά 7.700 καταστήματα εστίασης και συναφών επαγγελμάτων. Την περίοδο του κορονοϊού, 1.500 έβαλαν λουκέτο, 750 άλλαξαν χέρια, ενώ 7.000 άνθρωπο έμειναν χωρίς δουλειά.
Όσοι, παρά τις αντιξοότητες, κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους, ελπίζουν σε σταδιακή ανάκαμψη και αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ