Θεσσαλονίκη: Δύσκολη η μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ λόγω καύσωνα

Array

Την προσωρινή απόσυρση των μεταχειρισμένων λεωφορείων που προμηθεύτηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία της Γερμανίας, αποφάσισε ο ΟΑΣΘ. Τα λεωφορεία θα περάσουν από σέρβις, ώστε να γίνει η προσθήκη του συστήματος κλιματισμού. Για το θέμα των λεωφορείων που δεν έχουν ούτε ανοιγόμενα παράθυρα, έδωσε απαντήσεις στην ΕΡΤ3, ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, όταν έγινε η πρόταση από την εταιρεία αστικών μεταφορών της Λειψίας προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο ίδιος τα είχε παρουσιάσει στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, έχοντας πλήρη γνώση των χαρακτηριστικών τους, και εκείνη τα αποδέχτηκε. Όπως είπε ο κ. Ζέρβας ” Στο χρησιδάνειο των δύο πλευρών προβλέπονται δύο όροι. Ο ΟΑΣΘ οφείλει να συνάψει σύμβαση με εξωτερικό συνεργάτη για να τα συντηρεί και να παρέμβει σε οποιεσδήποτε πρόσθετες εργασίες, για παράδειγμα τον κλιματισμό. Ο ΟΑΣΘ όφειλε να προβεί σε αυτές τις ενέργειες. Είναι λεωφορεία εξαιρετικής ποιότητας αλλά χωρίς κλιματισμό. Ήταν ευθύνη του ΟΑΣΘ να παρέμβει. Από τον Αύγουστο του 2020 έπρεπε να γίνουν οι βελτιώσεις. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεσμεύτηκε ότι οι απαραίτητες εργασίες γίνονται”.

Την ίδια ώρα, παράπονα εκφράζουν οι επιβάτες για την συνολική εικόνα που παρουσιάζει ο Οργανισμός. Διαμαρτύρονται για τα γεμάτα λεωφορεία και την τρομερή ζέστη μέσα σε πολλά από αυτά, εν μέσω καύσωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι για παράδειγμα στους 35 βαθμούς Κελσίου, μέσα σε ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ, μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 50 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΚΙΚΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος