Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

Σε δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

Κατά το τελευταίο 24ωρο λοιπόν, στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό και στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο ύψος των κόμβων Δερβενίου και Κερδυλλίων αντίστοιχα, εντόπισαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμα επιβατικά αυτοκίνητα που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, ο οδηγός του οχήματος, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως συνελήφθη λίγο αργότερα, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Συνελήφθησαν οι δύο οδηγοί, αλλοδαποί 16 και 24 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Μυγδονίας, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι, ο πρώτος εξ’ αυτών στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν πέντε (5) ακόμη άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα, νομιμοποιητικά για την παραμονή τους στη χώρα, έγγραφα.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος