Θεσσαλονίκη-Δολοφονία Άλκη: Μαραθώνιες οι απολογίες των κατηγορουμένων-Από στιγμή σε στιγμή παραδίδεται ο 20χρονος Αλβανός

Τρεις ακόμα κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη πέρασαν το κατώφλι της  7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθούν για τον ρόλο τους στην αιματηρή συμπλοκή που είχε ως κατάληξη τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.
Ανάμεσα τους και ο 21χρονος Έλληνας που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και να σκότωσε τον 19χρονου φοιτητή. Την υπεράσπισή του ανέλαβε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, σύμφωνα με τον οποίον το δρεπάνι δεν ήταν αυτό που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη.

Την ίδια ώρα, ο  20χρονος Αλβανικής καταγωγής που διέφυγε στην Αλβανία δηλώνει την πρόθεσή του να παραδοθεί στις Αρχές της γειτονικής χώρας. Το δικαστήριο της Κορυτσάς πρέπει να αποφανθεί σχετικά μέσα σε τρεις μέρες και στην συνέχεια η υπόθεση πηγαίνει στα χέρια του αλβανικού υπουργείου δικαιοσύνης, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση για την έκδοσή του.

H 7η τακτική ανακρίτρια,  διέταξε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι οι εμπλεκόμενοι,   προκειμένου να πιστοποιήσει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στο έγκλημα. Παράλληλα, εξετάζεται ενδελεχώς οπτικό και φωτογραφικό υλικό, όπου αποτυπώνονται  πειστήρια που θα μαρτυρήσουν τον ρόλο που διαδραμάτισε ο κάθε ένας εκ των 10 συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, δύο από τους συλληφθέντες, 20 και 21 ετών, οι οποίοι φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος. Ωστόσο, και οι δύο  αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΨΑΡΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος