Θεσσαλονίκη-Δολοφονία Άλκη: Η ώρα των απολογιών για τους συλληφθέντες

Αίματα, γάντια, κλειδιά, αναψυκτικό, κράνος, αποτυπώνονται στις φωτογραφίες ντοκουμέντο από το σημείο όπου την 1η Φεβρουαρίου κόπηκε το νήμα της ζωής του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε. Πρόκειται για αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δείχνουν ορισμένα από τα ευρήματα, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό των συλληφθέντων.
Η ώρα των απολογιών…. Ένας ένας οι 3 από τους συνολικά 10 συλληφθέντες κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού που συγκλόνισε το πανελλήνιο, οδηγούνται στην 7η τακτική ανακρίτρια, μετά το πέρας της προθεσμίας που πήραν.

Την πόρτα της ανακρίτριας, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, πέρασε και ο 25χρονος γνωστός ως «Αθηναίος» που διέφευγε την σύλληψη και παραδόθηκε χθες. Ο 25χρονος υποστήριξε ότι πήρε τη θαρραλέα απόφαση να παραδοθεί, ζητώντας αυτό να εκτιμηθεί και αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην ανθρωποκτονία.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 10 άτομα, ενώ ερευνάται εάν υπήρξε εμπλοκή και 12ου προσώπου που, ωστόσο, δεν έχει ταυτοποιηθεί. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και στην Αλβανία, μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που φέρεται ότι διέφυγε στην πατρίδα του.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή. Οι 8 συλληφθέντες δείχνουν μέχρι τώρα ως υπαίτιο της δολοφονίας τον Έλληνα 21 ετών και ως εγκέφαλο της επίθεσης τον 23χρονο Αλβανό που είχε συλληφθεί πρώτος. Μία δικογραφία και όχι διαχωρισμό της με την υπόθεση εντοπισμού όπλων προ ημερών, ζήτησε ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη.

Στα νέα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, απεικονίζονται τα 3 οχήματα των συλληφθέντων να κάνουν «περιπολία» στην περιοχή και, συγκεκριμένα, κατεβαίνοντας την οδό Πλαστήρα, περίπου 150 μέτρα πριν φθάσουν στην οδό Γαζή, σημείο της δολοφονικής επίθεσης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες σε συνδέσμους ομάδων στην Αττική με αυτόν του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια να μπαίνει λουκέτο, καθώς λειτουργούσε χωρίς άδεια. Αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ήταν ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, για περιπτώσεις οπαδικής βίας του παρελθόντος και τις πιέσεις που ασκούσαν  δικηγόροι των ΠΑΕ .

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες έρευνες της Αστυνομίας σε συνδέσμους ομάδων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος