Θεσσαλονίκη: Διχασμένοι πελάτες και επιχειρηματίες για την αποτελεσματικότητα των μέτρων στην εστίαση

Array

Σε αναγκαστική «στροφή» οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η Πολιτεία, στο θέμα των μέτρων που θα ισχύσουν στην εστίαση, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονoϊού, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.
Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις, η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να επανεξετάσει το πλαίσιο των μέτρων για την εστίαση και τη διασκέδαση, καθώς η δεύτερη, όπως αποδεικνύεται από τις συνέπειες των κορονοπάρτι, φαίνεται να οδηγεί τη διασπορά, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί.

Στη Θεσσαλονίκη, μόνο το 6% των καταστημάτων που ανήκουν στην Ένωση Ψητοπωλών και Εστιατόρων έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να λειτουργήσουν αποκλειστικά και μόνο για τους εμβολιασμένους.

Διχασμένος παραμένει ο κόσμος αναφορικά με τα μέτρα αλλά και την αποτελεσματικότητα τους.

Στο μεταξύ, έτοιμη θα είναι στις 15 Ιουλίου η εφαρμογή που θα μπορεί να διαβάζει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό και θα μπορεί να ελέγχει εάν είναι πράσινο, δηλαδή ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει, κίτρινο, δηλαδή ένα έχει περάσει τεστ και κόκκινο, όταν δεν είναι έγκυρο το πιτστοποιητικό που διαβάζει.
Έτσι οι καταστηματάρχες, όταν ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης, θα έχουν σε συγκεκριμένο σημείο στην είσοδο των καταστημάτων εγκατεστημένη την συγκεκριμένη εφαρμογή και οι πελάτες θα σκανάρουν το πιστοποιητικό είτε ψηφιακά, είτε σε έντυπη μορφή, όπως ακριβώς γίνεται στα αεροδρόμια.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος