Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 49χρονος μοναχός ο οποίος προσβλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα

Ένας 49χρονος Ρώσος μοναχός από το Άγιον Όρος, νοσηλεύεται από τις 2 Ιουλίου σε κρίσιμη κατάσταση, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Νοσεί με κορονοϊό και, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, μολύνθηκε με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκο Καπραβέλο, ο μοναχός εισήχθη στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο και, μέσα σε δύο ημέρες είχε ταχύτατη επιδείνωση, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πνευμονολόγων, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η διασωλήνωσή του.

Ο μοναχός δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου. Παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Του έγινε τεστ, εντοπίστηκε θετικός και, επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Παπανικολάου, αυτή τη στιγμή, η χαλάρωση των μέτρων σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις και το υψηλό ποσοστό των ανεμβολίαστων μπορεί να δώσει ένα εκρηκτικό μίγμα, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα εκθετικό τέταρτο κύμα της πανδημίας που θα το θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, κλειδί για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι οι νέοι που πρέπει να προσέχουν και να εμβολιαστούν, καθώς η διασπορά στις μικρές ηλικίες θα είναι καταστροφική. “Οι νέοι δεν θα πεθάνουν, αλλά μπορούν να σταματήσουν την πανδημία. Δεν είναι πλέον θέμα πια ατομικής ευθύνης, αλλά κοινωνικής συναίσθησης”, κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος