Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία της ΕΝΙΘ στο “Ιπποκράτειο”- Μεγάλες ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν μέλη της ΕΝΙΘ το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο.

Τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για τις χρόνιες ελλείψεις υποδομών αλλά και εξειδικευμένου και επαρκούς προσωπικού στις μονάδες υγείας. Eπίσης κάνουν λόγο για “τραγικές ελλείψεις” στα παιδιατρικά τμήματα και μάλιστα την περίοδο, κατά την οποία η έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια φαρμάκων δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για το επόμενο διάστημα.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών διεκδικεί:

  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ενίσχυση των ΜΕΘ παίδων και νεογνών για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών του παιδιατρικού πληθυσμού, με ουσιαστική αύξηση του αριθμού τους για την Βόρεια Ελλάδα και την στελέχωση τους με το επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Μέριμνα για άμεση ανάπτυξη υποδομών και εκπαίδευση επιστημονικού δυναμικού στον τομέα των εξειδικεύσεων της παιδιατρικής. Αύξηση των κέντρων εκπαίδευσης για τις ήδη υπάρχουσες εξειδικεύσεις της νεογνολογίας, εντατικολογίας και λοιμωξιολογίας.
  • Ανάπτυξη ολοκληρωμένου και επαρκούς κρατικού δικτύου παιδικής προστασίας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την εφημεριακή αποζημίωση του υγειονομικού προσωπικού. Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα προ των περικοπών και 10% αύξηση επί αυτών.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Δημόσια Υγεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος