Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο υπό τους ήχους κρουστών

Υπό τους ήχους κρουστών οργάνων που έπαιζαν μπροστά στον Λευκό Πύργο, διαμαρτυρήθηκαν για την προωθούμενη δημιουργία Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων για παραγωγή RDF και SRF, μέλη περιβαλλοντικών και κοινωνικοπολιτικών οργανώσεων στην πόλη.
«Η προωθούμενη δημιουργία τέτοιων μονάδων σε Μαυροράχη και Σίνδο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων», επισήμανε σε δηλώσεις του το μέλος της Ανταρσία, Ηλίας Σμήλιος.

Το κείμενο της κινητοποίησης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αγωνιζόμαστε για να μην περάσει η εγκληματική για το περιβάλλον και επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή μας,παραγωγή απορριμματογενούς καυσίμου SRF-RDF στις φαραωνικών διαστάσεων Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων Μαυροράχης Λαγκαδά και Αγ. Αντωνίου Θέρμης,καθώς και η καύση του στην τσιμεντοβιομηχανία “ΤΙΤΑΝ” στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και όπου αλλού».

Περίπου 100 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος