Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων για τη μετακίνηση των παιδιών τους από την Καλαμαριά σε σχολεία του Βότση

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα, σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, γονείς και κηδεμόνες έξω από το 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία και συγκεκριμένα στο 4ο και το 5ο Βότση που απέχει περίπου 2,5 χιλιόμετρα από την περιοχή τους. 21 γονείς έχουν ήδη κινηθεί νομικά απέναντι στη διεύθυνση του σχολείου και, με δικαστική απόφαση που τους δικαίωνε, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά τους πήγαν στο 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, όμως η δευτεροβάθμια ακύρωσε αυτή την απόφαση κι έτσι δεν συμμετείχαν καθόλου στα μαθήματα μέχρι στιγμής. Όπως εξηγεί η οικογένεια Τσάρα, οι μαθητές πρέπει να περάσουν τον περιφερειακό κόμβο για την στάση του λεωφορείου και δύο δρόμους ταχείας κυκλοφορίας για να φτάσουν στο σχολείο του Βότση. Υποστηρίζει δε η οικογένεια ότι στο σχολείο της Καλαμαριάς υπάρχουν κενές αίθουσες κι ότι ο μόνος λόγος που θέλουν να γίνει αυτή η μετακίνηση είναι για να διατηρηθούν τα δύο σχολεία στην περιοχή Βότση και να μην συγχωνευτούν.

Oι γονείς σχημάτισαν συμβολικά μία ανθρώπινη αλυσίδα περιμετρικά του σχολείου, ενώ παρόντες ήταν και μαθητές, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πάνε στο σχολείο και ζητούν να δοθεί άμεσα λύση.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Γ.Γ. Ά και ΄Β Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, η αρμοδιότητα της χωροταξικής υποδομής ανήκει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της εκπαίδευσης και το σχολείο λειτούργησε καθ’ όλα νόμιμα.

Όπως τόνισε, ο κ. Κόπτσης, το συγκεκριμένο σχολείο στην Καλαμαριά ήταν υπερπλήρες, με 28 μαθητές στην κάθε αίθουσα, ενώ χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν ακόμη και αίθουσες καθηγητών, την ώρα που δίπλα, υπάρχουν σχολεία με κενές αίθουσες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος