Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας τού Δήμου Καλαμαριάς, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποιούν από κοινού διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021 στις 18.00.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS αποκτά ξεχωριστή σημασία σε μία εποχή που ο κόσμος ολόκληρος βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας του COVID – 19. Αυτό συμβαίνει, γιατί έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο αντίκτυπος της τρέχουσας πανδημικής κρίσης είναι μεγάλος, όσον αφορά στη διαχείριση μολυσματικών ασθενειών, όπως το AIDS.  Ο κλονισμός των συστημάτων υγείας μείωσε τις διαγνωστικές εξετάσεις και την προσφορά θεραπείας και συρρίκνωσε τα προγράμματα και τις υπηρεσίες πρόληψης του HIV και του AIDS παγκοσμίως. Οι  κοινωνίες μας οφείλουν να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη και να μοιραστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν αγκαλιάζοντας τα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης μαθητών και γονέων, τα οποία λειτουργούν ως πυρήνας αλλαγών σε δύο επίπεδα· τής πρόληψης της μετάδοσης του ιού αλλά και της εξάλειψης του στίγματος και των διακρίσεων.

Στην εκδήλωση με θέμα, «Προφυλασσόμαστε από τον ιό HIV. Βάζουμε τέλος στις διακρίσεις. Μαθαίνουμε να Ζούμε μαζί», θα μιλήσουν οι:

  • Ευφροσύνη Τσιρογιάννη, Ιατρός Παθολόγος – ΟΚΑΝΑ, που θα αναπτύξει το θέμα «HIV και Εξάρτηση: επιδημιολογικά δεδομένα»
  • Αμαλία Μανωλοπούλου, Εκπαιδευτικός – Υπεύθυνη ΜΚΟ “Θετική Φωνή”, που θα αναπτύξει το θέμα «40 χρόνια HIV/AIDS – Μετράμε τις απώλειες, διεκδικούμε τις νίκες»
  • Βάσω Ασκητοπούλου, Ψυχολόγος, MSc, MEd, Επιστ. Υπεύθυνη ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ, που θα αναπτύξει το θέμα «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Ο ρόλος των γονιών και του σχολείου»
  • Μαρία Μαυροματίδου, Ψυχολόγος MSc, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημ. Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων του Δήμου Καλαμαριάς, που θα αναπτύξει το θέμα «Η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στα άτομα με HIV/AIDS».
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος