Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 70χρονο που υποσχόταν προσλήψεις έναντι χρημάτων

Στην σύλληψη 70χρονου ημεδαπού- διωκόμενου στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν μεσημβρινές ώρες χθες (10-01-2022), έπειτα από μεθοδική έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του συλληφθέντα, πρώην δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος έταζε προσλήψεις έναντι χρημάτων, εκκρεμούσε μία απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή τετελεσμένων και σε απόπειρα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, πράξεις που τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη από το 2004 έως το 2014.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος, εργαζόμενος ως δημοτικός υπάλληλος και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη εργασίας άνεργων ατόμων, έταζε την πρόσληψή τους σε υποτιθέμενη προκήρυξη του Δήμου στον οποίο εργαζόταν, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, ζητώντας τους επιπλέον δικαιολογητικά και πιστοποιητικά.

Επίσης, παρουσιαζόταν ως διαμεσολαβητής για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σχετικών με άδειες ικανότητας οδήγησης, χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια μετά την παραλαβή των χρημάτων.

Τέλος, πείθοντας τα θύματά του σε σύναψη δανείου, με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί τους, αποσπούσε τα χρήματα του δανείου.

Από την παράνομη δραστηριότητά του, αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 47.657 ευρώ, από 13 παθόντες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ΠΗΓΗ: ΕΛ.ΑΣ

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος