Θεσσαλονίκη: Χαρακτηριστική μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα

 Χαρακτηριστική μείωση παρατηρείται στην παρουσία του κορονοϊού στα λύματα, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος εξήγησε ότι αυτό εκφράζεται και με τη μείωση των περιστατικών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

   «Ναι μεν υπάρχουν κρούσματα αλλά αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα και ακούμε συνέχεια είναι ότι πολλοί συνάνθρωποί μας κάνουν ράπιντ τεστ και βγαίνουν θετικοί στον κορονοϊό αλλά δεν τον δηλώνουν γιατί δεν έχουν συμπτώματα», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι, κακώς δεν το δηλώνουν και ότι γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει ένα συνολικό monitoring.

   Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής, Άννα Παππά, εκτιμά ότι ο νέος κορονοϊός θα εξασθενήσει και θα γίνει μεν πιο μεταδοτικός αλλά λιγότερο παθογόνος.

   «Γενικά ο ιός είναι πανέξυπνος. Το έχουμε δει πλέον ότι κάνει διάφορες προσπάθειες για να μεταδίδεται πιο εύκολα και να βρίσκει τροφή, να πολλαπλασιάζεται. Αυτό που ευχόμαστε όλοι είναι, με αυτές τις μεταλλάξεις, να είναι μεν πιο μεταδοτικός αλλά να μην είναι παθογόνος για τον άνθρωπο. Έτσι, πιστεύουμε ότι θα εξασθενήσει σιγά σιγά, γιατί , μολύνοντάς μας, θα αποκτούμε μεν αντισώματα αλλά δεν θα έχουμε έντονα συμπτώματα», πρόσθεσε η κ. Παππά.

   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος