Θεσσαλονίκη: Αυξητική τάση της μετάλλαξης Δέλτα στο ιικό φορτίο-Αισιοδοξία από τους εμβολιασμούς

Array

Συνολικά 14 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού από τα 81 που ελέγχθηκαν  εντοπίστηκαν στο πλοίο από την Ίο, το οποίο έφτασε στη Ραφήνα, το βράδυ της Τετάρτης 7/7/2021.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη.

Η έκρηξη των κρουσμάτων  και η επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης, ανησυχεί τους ειδικούς, οι οποίοι επισημαίνουν την ανάγκη του εμβολιασμού.

Ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στη ΕΡΤ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Για  τη λήψη μέτρων, εάν αυτό χρειαστεί, έκανε λόγο και ο Γενικός Γραμματείας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, από σήμερα τίθενται νέα μέτρα σε ισχύ, σχετικά με τους καθήμενους και όρθιους στους χώρους διασκέδασης. Οι ποινές είναι ήδη αυστηρές, όπως ανάκληση άδειας, ενώ δεν αποκλείεται και το λουκέτο σε επιχειρήσεις για παραβάσεις στους μικτούς χώρους.

Ανησυχία υπάρχει και για τη Θεσσαλονίκη, καθώς αυξητική είναι η τάση της ανίχνευσης της μετάλλαξης Δ στο ιικό φορτίο της πόλης.

Την ίδια ώρα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τα νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό. 56.000 νέα ραντεβού κλείστηκαν την Τετάρτη 7/7/2021.

Λόγω της ανησυχητικής αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα, οι επιτροπές των ειδικών συνεδριάζουν συνεχώς, προκειμένου να ανακοπεί το 4ο κύμα της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος