Τα τελευταία ψώνια για το σαρακοστιανό τραπέζι έκαναν το πρωί οι Θεσσαλονικείς, στην κεντρική αγορά της πόλης, το Καπάνι που σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, άνοιξε στις 5 το πρωί.
Τα ιχθυοπωλεία της ιστορικής αγοράς έσφυζαν από ζωή, με τους περισσότερους να προτιμούν για το τραπέζι τους φρέσκα θράψαλα, χταπόδια, σουπιές, μύδια και γαρίδες.
Συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, η κίνηση κυμάνθηκε σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, αλλά η σημερινή ημέρα έδωσε μία ανάσα στους πωλητές που ήρθαν αντιμέτωποι με τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας.
Οι τιμές ήταν καλές, υπήρχε τεράστια ποικιλία σε ψάρια και οστρακοειδή, ενώ οι έμποροι δήλωσαν ικανοποιημένοι από την αγοραστική κίνηση. Σε αρκετές περιπτώσεις, εξυπηρετούσαν ακόμη και με delivery, καθώς ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων.
Οι τιμές κυμάνθηκαν μεταξύ 10-16 ευρώ στο χταπόδι, 10-18 στα καλαμαράκια, 8-10 στις σουπιές, από 10-45 στις γαρίδες, 20-45 στις καραβίδες, ενώ το πακέτο μύδια 4 ευρώ.
Ωστόσο, πάνω από το 50% των καταστημάτων δεν λειτούργησε, λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος