Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι δράστες που είχαν “ρημάξει” τα σπίτια σε Θέρμη και Πλαγιάρι- Η λεία τους έφτασε τις 53.000 ευρώ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 49χρονου και του 44χρονου,  οι οποίοι συνελήφθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου για περιπτώσεις ληστειών και κλοπών από οικίες στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της διακεκριμένης κλοπής, που τελέστηκε από περισσότερους από δύο που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίες φέρεται να τελέσθηκαν στη Θεσσαλονίκη από 22-07-2022 έως 23-09-2022.

Οι δράστες προέβησαν σε συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις παράνομων πράξεων και συγκεκριμένα δύο ληστειών και δώδεκα κλοπών  σε σπίτια στις περιοχές της Πυλαίας, Πανοράματος, Επέκταση Θέρμης (περιοχή “Παραλίμνη”), Καρδίας, Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Επανομής.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, “μπούκαραν” στα σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν ενώ δύο εκ των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι τους είχαν ρίξει και υπνωτικό.

Η συνολική λεία αποτελούμενη από χρυσαφικά – χρηματικά ποσά εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 53.000 ευρώ, ενώ  είχαν κλέψει και τρία αυτοκίνητα, τα οποία τελικά επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά την ακινητοποίησή του ο 49χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε 5 φυσίγγια,1 εμφανώς πλαστό δελτίο ταυτότητας Ιταλικών Αρχών,1 εμφανώς πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Ιταλικών Αρχών και 725 ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των παράνομων πράξεων, τα οποία μετά την τέλεση απέκρυπταν προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν συμμετοχή τους σε έτερες αξιόποινες πράξεις.

1. (επ.) KOLI (ον.) ANED του Anvi και της Donika, γεν. 1973, στην Αλβανία,
Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι δράστες που είχαν “ρημάξει” τα σπίτια σε Θέρμη και Πλαγιάρι- Η λεία τους έφτασε τις 53.000 ευρώ
2. (επ.) ΓΚΟΓΚΑ (ον.) Χρηστάκη του Λάμπη και της Αγγελικής, γεν.1978, στην Αλβανία
Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι δράστες που είχαν “ρημάξει” τα σπίτια σε Θέρμη και Πλαγιάρι- Η λεία τους έφτασε τις 53.000 ευρώ
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388328 και 2310-388320 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 18-02-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος