Θεσσαλονίκη: Αυλαία για την 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου με εκδηλώσεις για το παρελθόν το παρόν και το μέλλον

Array

Με εκδηλώσεις για το παρελθόν το παρόν και το μέλλον όσων ζουν για και με το βιβλίο, ολοκληρώνεται μετ’ εμποδίων η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Ποίηση και μετάφραση, ξανακοίταγμα έργων κλασικών και νέες φωνές για προαιώνια προβλήματα, θέτουν το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.

Στην έκθεση ακούστηκε η φωνή της ποιήτριας, Μάτσης Χατζηλαζάρου, να απαγγέλει το κύκνειο άσμα της, με τίτλο «αντίστροφη αφιέρωση» 0.72  0.71. Η σχέση της με τον Ανδρέα Εμπειρίκο και άλλους σημαντικούς δημιουργούς επισκιάζει την αξία του έργου της μέχρι σήμερα.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης διάβασε αποσπάσματα της μετάφρασης που ακόμα δουλεύει, της σύνθεσης του Αρθούρου Ρεμπό, «Μία εποχή στην κόλαση».

Ένα κύμα νέων μεταφράσεων του Μαρξ απλώνεται παγκόσμια, όχι μόνο γιατί το 2018 στα διακόσια χρόνια από τη γέννησή του οι νέες βιογραφίες τον φώτισαν καλύτερα, ούτε μόνο γιατί οι υπάρχουσες είχαν παλιώσει.

Kαι από τις ανησυχίες του νεαρού Μαρξ για την εκμετάλλευση της φύσης στις απόψεις μιας σύγχρονης ομοεθνούς του για την κλιματική κρίση μέσα από το βιβλίο της EVA VON REDECKER Σ “Επανάσταση για τη ζωή – Φιλοσοφία των νέων μορφών διαμαρτυρίας”.

H έκθεση ρίχνει αυλαία απόψε, Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις οκτώ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος